ONTMOETEN  
       
  Skybox voor jongeren in Deventer  
  Middelbare School te Hoofddorp  
  R.S.G. Broklede te Breukelen  
  Flying Amsterdam  
       
       
  R.S.G. Broklede te Breukelen

Een nieuwe look voor Broklede

De scholengemeenschap Broklede (HAVO, VWO) wilde het gebouw een nieuwe uitstraling geven. Ook wenste de schoolleiding meer eenheid tussen de verschillende bouwdelen (vanaf de jaren ’70 tot heden) en een nieuwe look die past bij de leerlingen van tegenwoordig.

Er was een krap budget, waardoor er prioriteiten gesteld moesten worden. In samenwerking met Inside Options is er goed gekeken naar de bestaande kwaliteiten van het gebouw en de wensen van de leerlingen, de docenten en het personeel. Hieruit is een prioriteitenlijst ontstaan.

Ten eerste is de entreehal aangepakt, de ‘street’. Hier zijn drie brommers en een vintage auto geplaatst. De leerlingen zijn middels graffiti aan de wanden vereeuwigd. Verderop zijn een picknickcorner en diverse flexibele zitjes geïntroduceerd. Ook is er een pijlenroute gemaakt die de bouwdelen verbindt en de plaatsen accentueert waar in de toekomst kunstwerken gehangen kunnen worden. Een aangepast kleurenschema brengt de diverse gebouwdelen (die allen een ander kleurenpallet hadden) samen.

De schoolleiding was erg trots: na de open dag waren er bijna 40 % meer aanmeldingen vergeleken met vorig jaar!