ZORGEN  
       
  Tandheelkundig centrum te Amsterdam
 
  Medisch centrum te Amsterdam Zuid  
  Huisartsenpraktijk te Amstelveen  
  Tandartsenpraktijk te Alkmaar  
  Fysiotherapiepraktijk te Amsterdam Zuid  
       
       
  Huisartsenpraktijk te Amstelveen

SA DESIGN maakte een voorlopig ontwerp voor 7 huisartsen en een fysiotherapeut. Het ontwerp bevatte de indeling van een nieuw te bouwen HOED (2 x 590 m2 BVO).

Eén van de voordelen van het werken met meerdere artsen onder één dak is dat er gemakkelijker informatie uitwisselingen kunnen plaatsvinden. Daarom is er in het ontwerp extra aandacht besteed aan overlegmogelijkheden voor de artsen. Ook het werken met een assistente of het delen van assistentes behoorde tot de aandachtspunten. Hiervoor is een flexibele plattegrond met diverse indelingsmogelijkheden ontworpen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat voldoende daglichttoetreding goed is voor de gezondheid en de arbeidsproduktiviteit. Bij een artsenpraktijk gaat het vooral om gezondheid, daarom is ook aan daglicht extra aandacht besteed. Om het daglicht in de bestaande ruimte extra diep te laten binnendringen is er veel gebruik gemaakt van lichtdoorlatende materialen en lichte kleuren. De wachtruimte is aan de gevel gesitueerd, zodat er via de wachtruimte daglicht toetreed tot de entree van de praktijk, die in het midden van de praktijkruimte gesitueerd is. Ook geeft een doorzicht naar buiten vanaf de entree een goede oriëntatie, zodat de bezoekers van de praktijk zich prettig voelen en de juiste weg kunnen vinden.
 
     


 
Interieurschets entreegebied Interieurschets entreegebied  
 
Plattegrond 1e verdieping    
 
Vogelvlucht BG