WONEN  
       
  Aanbouw kerkje te Loenen  
  Aanbouw en interieuraanpassingen  
  Multifunctionele woonkamerkast  
  Badkamer met behang  
  Mooier uitzicht op dak  
  Low budget trappenhuis metamorfose  
  GangKistKast  
  Duurzaam wonen op water  
  Uitbreiding kerkje alternatieven  
  Seniorenwoningen te Naarden  
  Vrijstaande woning te Vinkeveen  
  Herinrichting appartement te Amsterdam  
  Uitbreiding woning te Amstelveen
 
  All-in-one-kast  
  Woonboerderij te Schiedam  
       
       
  Draaibare waterwoning

Het draaien van de woning maakt mogelijk dat je zelf kan kiezen of je van de zon wil genieten, van de zonnewarmte wilt profiteren, of lekker koel aan de noordzijde wil verblijven. Ook het uitzicht of inzicht (privacy) kan met het draaien van de waterwoning beinvloed worden.

Aanleiding voor het ontwikkelen van een woning die draaibaar is, is het volgende. Energie wordt steeds schaarser, maar zon is er in overvloed. In de winter kan de zon de verwarming vervangen. In de zomer echter, maakt de zon het binnen snel te warm. De zonwering naar beneden maakt het dan weer zo donker binnen, en je hebt geen uitzicht meer. De schaduwzijde is dan eigenlijke de ideale plek. Met deze woning kan je je woonkamer op dat moment de gewenste kant opdraaien.

De woning drijft en is draaibaar rond de middenas, waarin ook het leidingwerk is geplaatst. Rond de woning is een loopzone, zodat men altijd bij de voordeur kan komen. Verder is de woning uitgerust met energiebesparende installaties en een slim water-systeem. Bovenop de woning is een groen terras, en het dak kan voorzien worden van zonnepanelen.

De ene helft van de woning is zeer transparant. Daarin bevinden zich de functies waarbij het uitzicht een belangrijke rol speelt. De andere helft is geheel te sluiten en zeer goed geisoleerd. In die helft bevinden zich de functies waarbij te veel daglicht of inzicht niet wenselijk is, zoals in de slaapkamer.

Hiernaast ziet u een impressie van de eerste schetsen.
 
     


situatie