WONEN  
       
  Aanbouw kerkje te Loenen  
  Aanbouw en interieuraanpassingen  
  Multifunctionele woonkamerkast  
  Badkamer met behang  
  Mooier uitzicht op dak  
  Low budget trappenhuis metamorfose  
  GangKistKast  
  Duurzaam wonen op water  
  Uitbreiding kerkje alternatieven  
  Seniorenwoningen te Naarden  
  Vrijstaande woning te Vinkeveen  
  Herinrichting appartement te Amsterdam  
  Uitbreiding woning te Amstelveen
 
  All-in-one-kast  
  Woonboerderij te Schiedam  
       
       
  Badkamer met behang

De opgave was om een verouderde compacte badkamer te vernieuwen voor niet teveel geld en geschikt te maken voor 3 personen.

Ruimtelijkheid is gecreëerd door te kiezen voor een verkort toilet en een extra slank ingebouwd waterreservoir. Ook het hangende ladenblok met wastafel en het ‘doorkijkkastje’ daarboven, wat in de muur ingebouwd is, zorgen voor ruimte.

Het 'doorkijkkastje' is een noviteit. Het is speciaal voor dit project ontworpen door SA DESIGN. Aan beide kanten is het doorkijkkastje voorzien van spiegeldeurtjes. Het verbindt de badkamer en slaapkamer visueel doordat het door de muur heen steekt. Op deze manier kan men vanuit zowel de badkamer als de slaapkamer bij de inhoud van het 'doorkijkkastje'.

Het grootste deel van de badkamer is bekleed met behang. Dit wordt bij veel hotels en schepen al gedaan, maar in Nederland nog niet veel in woningen, terwijl er wel speciaal behang voor bestaat. In deze badkamer hebben we vinylbehang van Vescom toegepast. Dit is watervast en goed te reinigen. Het aanbrengen van behang gaat een stuk sneller dan tegelzetten. Ook is het voordeel dat je niet met voegen zit, die vies worden. Daarnaast is het natuurlijk veel dunner en lichter dan tegels. En prettig is dat je de kleur en textuur vantevoren al weet. Bij tegels bepalen de voegen het beeld, en de kleur van tegels kan per oplage verschillen.

De wandtegels van 60 x 30 cm zijn bijzonder dun, namelijk 4,8 mm i.p.v. de gebruikelijke 9,4 mm bij vergelijkbare grootte. Dit scheelt ruimte en gewicht. Ook zijn de randen fraai afgewerkt, waardoor een sierstrip niet nodig is. De tegels zijn tevens gebruikt voor de smalle plankjes bij het bad.

Dat de badkamer voor 3 personen is ontworpen uit zich onder meer in de 3 design haakjes aan de muur en de 3 plankjes bij het bad. De plankjes zijn zo smal dat flesjes niet achter elkaar kunnen staan, maar alleen netjes naast elkaar, wat fraaier en praktischer is.

Geluid
Er is bewust niet voor een glazen afscheiding bij de douche gekozen, maar voor een douchegordijn. Een glazen afscheiding maakt de beweegruimte in het bad kleiner, en laat het geluid meer galmen. Het douchegordijn is beter voor de akoestiek en flexibeler in het gebruik. Tevens is er een stillere ventilator toegepast en een radio geintegreerd in het stopcontact.

Ruimte-sparende nieuwe toilet
Als u een toilet wenst met een verborgen waterreservoir, dan komt u al snel op een diepte van de achterwand van 25 cm. De meest aangeboden moderne closetpotten zijn 57 cm lang. Dan kom je samen op 82 cm. Veel ruimte voor je benen houd je dan niet over. De gekozen oplossing van de badkamer door SA DESIGN neemt totaal slechts 59 cm in, waarbij het ook scheelt dat de achterwand behangen is, en niet getegeld. Zo houdt je meer ruimte over. Voordeel van de closetpot is ook dat deze bijzonder geschikt is voor renovatieprojecten waar de afvoerleiding in de vloer zit.

Innovatie en ruimtelijkheid
Door het toepassen van behang in combinatie met superdunne tegels, de compacte fraaie closetpot met slanke achterwand en het 'doorkijkkastje' in de scheidingswand is het een ruimtelijke en vernieuwende badkamer geworden.
 
       

Zinken dak