Over SA DESIGN architectuur:


SA DESIGN architectuur is in 1998 opgericht door Sandra Risseeuw. Sindsdien werkt zij aan renovatieprojecten waarbij de inrichting en een gezond binnenklimaat tot in het detail uitgewerkt worden.

Sandra Risseeuw zet uw wensen om in een ontwerp met (3D) tekeningen en aanbevelingen. Indien nodig doet zij dit samen met een deskundige uit haar netwerk.

SA DESIGN biedt onafhankelijke, deskundige en ruimtelijke oplossingen:

  • Gezonde leer- en werkplekken (schone binnenlucht, goede daglichttoetreding, prettige akoestiek, gezonde bouwmaterialen);
  • Corona veiligere interieurs en routing
  • Circulair bouwen, inrichten en verbouwen;
  • Duurzaamheid op maat (van Cradle to Cradle, Turntoo, WELL building Standard, Binnenklimaatlabel tot ‘alleen energiezuinig’);
  • Creatieve inpassingen van gebruiksvriendelijke en gezonde klimaatinstallaties

Wie is SA DESIGN?

Risseeuw: ‘Ik ben iemand die van jongs af aan de wereld een stukje mooier en beter wilde maken. Daarom studeerde ik bouwkunde aan de TU Delft en werd architect. Op een gegeven moment ondervond ik fysieke beperkingen waardoor een goede toegankelijkheid voor mij belangrijk werd. En later maakte ik van dichtbij mee dat de gebouwinrichting van grote invloed kan zijn op de gezondheid van een gezin, met name door uitstoot van blijkbaar ongezonde stoffen.’

In 1998 heeft Ir. Sandra Risseeuw (1972) SA DESIGN architectuur opgericht.

Sindsdien werkt ze in samenwerking met andere deskundigen aan diverse projecten, naast ervaring opgedaan te hebben bij andere bureaus en gemeentes. De opdrachten bestonden met name uit het verbeteren, aanpassen en uitbreiden van bestaande gebouwen. Met veel enthousiasme gaf ze bestaande ruimtes een nieuwe look of ontwierp ze meubelstukken tot in het detail. De ambitie is om gebouwen te realiseren die met name gezond van binnen zijn en met het oog op de toekomst gebouwd. Duurzaamheid is daarbij een vanzelfsprekend onderdeel. Inmiddels heeft Risseeuw veel ervaring opgedaan met gezond en circulair verbouwen en inrichten met biobased materialen.

Sandra Risseeuw is ingeschreven in het Architectenregister en BNA lid. (BNA = de branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus) . 

BNA ‘wij gaan circulair’ Kijk voor het hele manifest op: https://www.bna.nl/programmas/duurzame-ontwikkeling/wij-gaan-circulair/

SA DESIGN netwerk

SA DESIGN werkt zelfstandig maar nooit alleen. Bij elk project wordt een multidisciplinair team voorgesteld dat past bij de wensen van de opdrachtgever. Binnen het team kunnen wij u de volgende expertises aanbieden: bouwkundig ontwerpen, interieurontwerpen, interieurstyling, constructief advies, bouwkostenraming, binnenklimaatadvies, binnenklimaatmetingen, bouwhistorisch advies, groenadvies en bouwbegeleiding. Ook zijn we bekend met diverse uitvoerende partijen, waaronder een aantal goede meubelmakers.

Form follows feeling

Niet ‘Form follows Function’, maar ‘Form follows Feeling’. Wat een gebouw immer succesvol maakt, hangt niet af van de functie maar van het gevoel dat een gebouw ons geeft. Hoe voelt het binnenklimaat, hoe voelt de aankleding en hoe sfeervol is het geheel?


SA DESIGN helpt u graag met het aanpassen van een gebouw dat in alle opzichten voor goede ‘ feelings’ zorgt!

Kosten

Meestal wordt er, na een vrijblijvend gesprek en eventueel een bezoek op de locatie, een offerte gemaakt op basis van uw situatie en wensen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden met inschattingen van de kosten voor kortdurende adviezen.

‘Healthy interior’ scan:

Wilt u een inzicht in hoe gezond het gebouw van binnen is en hoe het beter kan? Wij kunnen hiervoor een nauwkeurig onderzoek doen met een praktisch uitvoerbare oplossingen, volgens de WELL building standard of het Binnenklimaatlabel. Neem hiervoor contact op of vraag eerst een quick scan aan.

Voor een snelle Healthy interior scan, kunnen wij het volgende stappen voor u uitvoeren voor een prijs (geldig tot 1 juli 2021) van €1800 excl btw (excl vervoerskosten), waarbij het gaat om in principe één ruimte van maximaal 60 m2.

  1. Meting van een ruimte (één meter) gedurende een maand
  2. Eèn keer ter plaatse
  3. Tekeningen op schaal zijn aanwezig (plattegronden en doorsnedes)
  4. U krijgt een rapportage van de meting met de conclusies
  5. U krijgt een rapportage met oplossingsrichtingen / verbeteringen voor een gezonder en prettiger binnenmilieu. Dit kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld de opdrachtomschrijving voor een architect of het bestek voor de uitvoerende partijen.

Voor grotere ruimtes, meer metingen en adviezen betreffende WELL Building Standard of Binnenklimaatlabel, maken we een offerte op maat.

‘Circulair/gezond bouwen’ advies:

Wilt u horen waar u op moet letten voordat u de aannemer aan het werk zet? Bijvoorbeeld wat betreft de materialen en ventilatie voor een gezond binnenklimaat. Of wat u kunt doen om duurzaam circulair te bouwen, verbouwen of gezond inrichten?

Neem contact op voor een eerste vrijblijvend gesprek (ongeveer 15 min) daarna kan ik beoordelen of ik voor €75,- (excl btw) de voor u belangrijkste gezonde / circulaire oplossingen in een rapportje van één A4 kan geven. Een vervolgadvies kan middels een urenraming of vaste prijs.

‘Healthy building’ advies voor professionals (architecten, interieurstilisten, bouwers, ontwikkelaars):

Heb je een ontwerp en wil je sparren hoe het gezonder en/of circulairder kan worden? Bel/mail me eerst voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Vervolgens bepalen we welke oplossingsrichtingen en tijdsbesteding van toepassing kunnen zijn. Ook bij een ‘circulaire’ aanbesteding of ‘gezondere’ besteksbeschrijving kan ik een kritische blik en aanvulling geven. Als het om een prijsvraag gaat spreek ik af: no cure-no pay (dus alleen betalen als er gewonnen wordt of als er wat mee gedaan kan worden – uiteraard met heldere afspraken hierover).