Over SA DESIGN architectuur:


Wilt u gezond blijven en optimaal presteren in een mooie prettige omgeving? SA DESIGN geeft u praktische en duurzame oplossingen. Dit kan in de vorm van een snelle 3d schets, een ‘gezonde’ materialenlijst of een serie bouwtekeningen.

SA DESIGN architectuur is een netwerk van deskundigen, dat in 1998 opgericht is door Sandra Risseeuw (bouwkundig ingenieur, architect). Sindsdien wordt er gewerkt aan het verduurzamen van gebouwen en het ontwerpen van inspirerende gezonde interieurs.

SA DESIGN biedt onafhankelijke, deskundige en ruimtelijke oplossingen:

  • Gezonde leer- en werkplekken (schone binnenlucht, gepaste daglichttoetreding, prettige akoestiek, gezonde bouwmaterialen en sfeervol meubilair);
  • Advies over circulair bouwen, inrichten en verbouwen;
  • Duurzaamheid op maat (van Cradle to Cradle, Turntoo, WELL building Standard, Binnenklimaatlabel tot ‘alleen energiezuinig’);
  • Creatieve oplossingen voor ruimtelijke problemen, met oog voor de gebruiker/bezoeker en de omgeving.

Wie is SA DESIGN?

Risseeuw: ‘Ik ben iemand die van jongs af aan de wereld een stukje mooier en beter wilde maken. Daarom studeerde ik bouwkunde aan de TU Delft en werd architect. Op een gegeven moment ondervond ik fysieke beperkingen waardoor een goede toegankelijkheid voor mij belangrijk werd. En later maakte ik van dichtbij mee dat de gebouwinrichting van grote invloed kan zijn op de gezondheid van een gezin, met name door uitstoot van blijkbaar ongezonde stoffen.’

In 1998 heeft Ir. Sandra Risseeuw (1972) SA DESIGN architectuur opgericht.

Sindsdien werkt ze in samenwerking met andere deskundigen aan diverse projecten, naast ervaring opgedaan te hebben bij andere bureaus en gemeentes. De opdrachten bestonden met name uit het verbeteren, aanpassen en uitbreiden van bestaande gebouwen. Met veel enthousiasme gaf ze bestaande ruimtes een nieuwe look of ontwierp ze meubelstukken tot in het detail. De ambitie is om gebouwen te realiseren die met name gezond van binnen zijn en met het oog op de toekomst gebouwd. Duurzaamheid is daarbij een vanzelfsprekend onderdeel net als toegankelijkheid. Inmiddels heeft Risseeuw een groot aantal projecten opgeleverd die gezond zijn van binnen, met circulaire principes gebouwd en waarbij diverse biobased materialen zijn toegepast.

Sinds medio 2022 is Sandra actief als bestuurslid bij de ‘VIBA vereniging’, de vereniging van Integraal Biologische Architectuur.

Sandra Risseeuw is ingeschreven in het Architectenregister en BNA lid (BNA = de branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus). 

BNA ‘wij gaan circulair’ Kijk voor het hele manifest op: https://www.bna.nl/programmas/duurzame-ontwikkeling/wij-gaan-circulair/

SA DESIGN netwerk

SA DESIGN werkt zelfstandig maar nooit alleen. Bij elk project wordt een multidisciplinair team voorgesteld dat past bij de wensen van de opdrachtgever. Binnen het team kunnen wij u de volgende expertises aanbieden: bouwkundig ontwerpen, interieurontwerpen, interieurstyling, constructief advies, bouwkostenraming, binnenklimaatadvies, binnenklimaatmetingen, bouwhistorisch advies, groenadvies en bouwbegeleiding. Ook zijn we bekend met diverse uitvoerende partijen, waaronder een aantal goede meubelmakers.

Form follows feeling

Niet ‘Form follows Function’, maar ‘Form follows Feeling’. Wat een gebouw immer succesvol maakt, hangt niet af van de functie maar van het gevoel dat een gebouw ons geeft. Hoe voelt het binnenklimaat, hoe voelt de aankleding en hoe sfeervol is het geheel?


SA DESIGN helpt u graag met het aanpassen van een gebouw dat in alle opzichten voor goede ‘ feelings’ zorgt!

Kosten

Meestal wordt er, na een vrijblijvend gesprek en eventueel een bezoek op de locatie, een offerte gemaakt op basis van uw situatie en wensen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden met inschattingen van de kosten voor kortdurende adviezen.

‘Circulair/gezond bouwen’ advies:

Wilt u weten waar u op moet letten voordat u de aannemer aan het werk zet? Bijvoorbeeld wat betreft de materialen en ventilatie voor een gezond binnenklimaat? Of wat u kunt doen om duurzaam circulair te bouwen, verbouwen of gezond inrichten?

Neem contact op voor een eerste vrijblijvend gesprek (ongeveer 15 min). Vervolgens wordt bepaald of voor €175,- (excl btw) de voor u belangrijkste gezonde / circulaire oplossingen in een rapport kunnen worden samengevat. Een vervolgadvies of tekenwerk kan middels een urenraming of vaste prijs.

‘Healthy building’ advies voor professionals (architecten, interieurstilisten, bouwers, ontwikkelaars):

Heb je een ontwerp en wil je sparren hoe het gezonder en/of circulairder kan worden? Bel/mail me eerst voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Vervolgens bepalen we welke oplossingsrichtingen en tijdsbesteding van toepassing kunnen zijn. Ook bij een ‘circulaire’ aanbesteding of ‘gezondere’ besteksbeschrijving kan ik een kritische blik en aanvulling geven. Als het om een prijsvraag gaat spreek ik af: no cure-no pay (dus alleen betalen als er gewonnen wordt of als er wat mee gedaan kan worden – uiteraard met heldere afspraken hierover).