GEZOND BOUWEN

Produktief en gezond leven, leren en werken

Waarom ‘gezond bouwen’?

We weten allemaal hoeveel invloed gezondheid en een pandemie als Corona, op uw leven en de maatschappij heeft. Het gebouw speelt hierbij een belangrijke rol, aangezien veel mensen zich meer dan 80% van de dag binnen begeven. Zij zijn dus sterk afhankelijk van hoe het gebouw ingericht en geventileerd is.

Hoe maak je een gebouw gezond van binnen?

Er zijn heel veel onderdelen die bepalen hoe een ruimte van binnen voelt. Een belangrijk onderdeel is de luchtkwaliteit. Hoe schoon is eigenlijk de binnenlucht die je inademt? Dit is afhankelijk van alles wat in het gebouw aanwezig is: het ventilatiesysteem, de materialen, meubels, planten en mensen. Daarnaast heeft vaak ook de buitenlucht, de zon en de akoestiek effect op hoe je je binnen voelt.

Wat doet SA DESIGN in deze?

Voor een gezond advies kunnen wij de volgende werkzaamheden leveren:

  • Een analyse van het binnenklimaat met metingen.
  • Onafhankelijke oplossingsrichtingen voor een gezonder interieur
  • Een geheel gezond ontwerp
  • Voorstellen voor gezonde materialen passend bij uw project

Met wie hebt u te maken?

Sandra Risseeuw is uw aanspreekpunt. Zij is architect en bouwkundig ingenieur en heeft diverse vervolgstudies gedaan op het gebied van gezond bouwen. Daarnaast heeft ze meer dan 20 jaar praktische ervaring. Er wordt samengewerkt met gespecialiseerde partners, afhankelijk van de vraag.

Wilt u hier meer over weten over ‘gezonde’ adviezen? Neem dan contact op.

In de spotlights: Uitgevoerde ‘gezonde’ projecten

Casa Circular fase 1

Casa Circular 3.0 Fase 1

Dit verbouwde zomerhuis is vooral een demonstratieproject waarin men kan ondervinden hoe het is om in een gezond en circulair gebouw te zijn. Het is fraai gelegen in de duinen bij Ouddorp op Goeree-Overflakkee. Het project bestaat uit 2 fasen. Fase 1 betreft de renovatie van het bestaande gebouw,  waarvan hier de foto’s te zien…

Middelbare school Breukelen: ‘Gezond en Circulair’

Circulaire ambities voor Broklede, een havo/vwo school te Breukelen Al eerder werkten we (Sandra Risseeuw  i.s.m. Inside Options) aan dit schoolgebouw. Nu werden we gevraagd om een deel van de school maximaal circulair én gezond voor de leerlingen te verbouwen en inrichten.

Naar een Healthy Office

Hoe richt je een kantoor tijdens Corona zo gezond en circulair mogelijk in? 

Een voordeel van circulair bouwen is dat levertijden geen probleem zijn. De massief houten deur is een oude jaren ’30 deur, gered van de sloop. Ook een stalen pui met enkel glas is niet weggegooid maar een nieuwe binnenwand geworden. Geen gesleep met metal stud en gipsplaten dus, maar een kant en klare wand in één dag erin gezet.Stappenplan gezond interieur

Wij doen eerst onderzoek bij u ter plaatse. Vervolgens creëren we oplossingen voor zover nodig en passend bij uw wensen en de toekomst. Dit kan volgens het stappenplan hieronder.

Stappenplan gezond bouwen v2
Stappenplan gezond gebouw

Wilt u weten wat de kosten kunnen zijn, klik dan hier.