Workshops

SA DESIGN verzorgt sinds enkele jaren een aantal workshops voor diverse professionals op verschillende locaties, van SketchUp tekenlessen tot Bouwplanadviezen tot Bouwbesluit- en tekeninglezen workshops. Tijdens de lessen gaat u ook daadwerkelijk zelf aan de slag. Een vooropleiding is geen vereiste. De workshop of cursus wordt op maat gemaakt, zodat uw specifieke vragen en doelen aan bod komen en u in korte tijd grote stappen verder komt. 

Een drukbezette agenda? U kunt zelf aangeven wanneer het u het beste uitkomt. Tevens is het mogelijk om op uw specifieke vraag dieper in te gaan. De docent luistert goed naar uw wensen past zich aan aan uw tempo.


Eenvoudig 3D tekenen met SketchUp

Eenvoudig 3D tekenen met SketchUp
SketchUp is een snel en eenvoudig en betaalbaar 3D tekenprogramma. 
Je leert in deze cursus gebouwen, binnenruimtes of objecten in 3 dimensies en op schaal in te voeren. Ook leer je materialen toekennen, 3D presentaties vervaardigen, een klein filmpje maken en objecten invoegen, bijvoorbeeld design-meubels, mensen en planten. 

De cursus wordt aangeboden als privélessen: op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Je kunt je leerdoelen zelf bepalen. 
De ervaring is dat de persoonlijke aandacht ertoe leidt dat je al snel met het programma kunt werken. 

Bij de privélessen SketchUp kun je ook je eigen project meenemen, zodat je meteen een bruikbare tekening hebt. De lessen worden afgestemd op jouw tempo en voorkennis. Indien je al veel met andere grafische programma’s gewerkt hebt zal je met minder lessen uit kunnen dan dat je voor het eerst met een grafisch programma werkt. 

Leerdoelen:

  • 3D modellen maken van een gebouw, meubelstuk, object of stedenbouwkundige ruimte
  • een 2D tekening invoeren en met SketchUp uitwerken in 3D
  • het inrichten van ruimtes
  • materialen, kleuren en texturen toekennen
  • het invoegen van objecten in de 3D tekening, zoals designstoelen of fotoprints
  • door de ruimte heen lopen – het ontwerp verkennen
  • werken met zon en schaduw
  • een 3D animatie maken

Groepsgrootte: 1  persoon (privéles) 

Tijdstip: In overleg. De lessen kunnen eventueel ook ’s avonds of in het weekend plaatsvinden. 

Duur: Geheel naar keuze en in overleg met de docent. 

Locatie: op kantoor van SA DESIGN te Amsterdam Zuid (goed bereikbaar metOV, maar ook parkeergelegenheid) of elders, in overleg. Kosten: Deze zijn afhankelijk van uw wensen. Neem contact op hierover!

Docent: Sandra Risseeuw.


'Met een kritische blik werd er naar onze bouwtekening gekeken. Het was een deskundig klankbord waar we veel aan gehad hebben. We vonden de sessie heel leuk en nuttig.’

Angelique en Erik Pronk na een adviessessie van 4 uur bij Sandra Risseeuw

'De samenwerking met Sandra was prettig. Deskundig en praktische tips die de woonomgeving gezonder en veiliger maken.'

Deze review betreft een binnenruimte onderzoek naar de oorzaak van de fysieke gezondheidsklachten van de bewoners.

Harm

Eénmalige bouwplan adviezen

Wilt u een eenmalig onafhankelijk advies over hoe u een gebouw gezonder maakt?  Wij bekijken in hoeverre het klimaatinstallatiesysteem, de inrichting en de materialen die gebruikt zijn, van invloed zijn op het binnenklimaat. Ook een verbetering van de akoestiek en de verlichting kunnen meegenomen worden. Vaak zit een verbetering in enkele eenvoudige aanpassingen die niet veel kosten.

Wilt u weten wat u met een klein budget kunt veranderen aan uw school- of kantoorgebouw, rekening houdende met de technische voorschriften?

Wenst u een second opinion op uw bouwplan?

SA DESIGN kan u een eenmalig advies verstrekken voor een vaste prijs. Kijk op http://www.sosbouwplan.nl/betaalbaar voor de tarieven.