Wat doet SA DESIGN?

Werkzaamheden

  • Ontwerp/realisatie (nieuwbouw, uitbreiding of renovatie) van gezonde leer- en werkplekken met o.a. schone binnenlucht, goede daglichttoetreding, prettige akoestiek en gezonde en bouwmaterialen en evt ook circulair gebouwd;
  • Advies over Circulair Bouwen en duurzaamheid op maat (Cradle to Cradle, Turntoo, ‘WELL building’, Madaster, materialenpaspoort, LEED, BREEAM of ‘alleen energiezuinig’);
  • Een praktisch voorstel maken hoe met een minimaal budget een maximaal effect gecreëerd kan worden, bijvoorbeeld voor aanpassing van de buitengevel of het entreegebied;
  • Een ‘frisselucht-meting’ (middels CO2 meter) en analyse ‘gezond gebouw’ met praktische oplossingen
  • Creatieve inpassingen van gebruiksvriendelijke en gezonde klimaatinstallaties;
  • Advies over economisch beheer, onderhoud en gebruik in de toekomst;
  • Een interieurontwerp dat zal leiden tot een hogere arbeidsproductiviteit en meer aanmeldingen van leerlingen of ambitieuze werknemers;
  • 3D visualisaties: SketchUp, ArchiCad, BIM modellen;
  • Eenmalige bouwplanadviezen, kijk bij workshops

‘Wij gaan circulair’ Kijk voor het hele manifest op ‘circulair bouwen’

Ook voor een eenmalig onafhankelijk advies of een second opinion betreffende uw bouwplannen voor een schoolgebouw, onderwijsinstelling of kantoorgebouw kunt u contact opnemen met ons.


Visie: Form follows feeling

Niet ‘Form follows Function’, maar Form follows Feeling’. Want wat een gebouw succesvol maakt, hangt vooral af van het gevoel dat een gebouw ons geeft.

Het ‘gevoel’ dat een gebouw ons geeft wordt beïnvloed door diverse factoren. Belangrijk is natuurlijk de sfeer die een ruimte uitstraalt en het praktisch functioneren van de indeling. Wat we ook voelen is hoe warm/koud of vochtig/droog de lucht is. Daarbij heeft ook de reinheid van de lucht zijn weerslag op onze gezondheid. Als er onvoldoende zuurstof is, fijnstof en teveel vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde in de lucht zitten heeft dat invloed op de concentratie en leerprestaties. Ook hoofdpijn en allergieën kunnen optreden.

Bij oudere schoolgebouwen waar diverse verbouwingen hebben plaats gevonden is de binnenlucht-kwaliteit vaak niet optimaal. Daarom zijn klimaatinstallaties in goede balans met de nieuwe inrichting van groot belang. Een onafhankelijke goede analyse kan vaak een eenvoudige oplossing bieden voor een klein budget.

Een ‘good feeling’, in de breedste zin, is dus onderdeel van wat wij voor alle gebruikers van het gebouw kunnen creëren. Klik op de volgende link voor voorbeelden van ‘gezonde interieurs‘.

Uw werkplek, schoolgebouw of leefomgeving wordt de beste plek om te zijn, een plek waar men trots op is en die zijn waarde behoudt.

Wie is SA DESIGN?

1 + 1 + 1 = 5

In 1998 heeft Ir. Sandra Risseeuw (1972) SA DESIGN architectuur opgericht. Sindsdien werkt ze in samenwerking met andere deskundigen aan diverse projecten. De opdrachten bestaan met name uit het verbeteren, aanpassen en uitbreiden van bestaande gebouwen. Met veel enthousiasme geeft ze bestaande ruimtes een nieuwe look of ontwerpt ze meubelstukken tot in het detail. 

Sandra heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in gezonde formaldehyde-vrije bouwmaterialen. De ambitie is om meer nieuwe gebouwen te realiseren die met name gezond van binnen zijn en met het oog op de toekomst, circulair en toekomstbestendig zijn gebouwd.

Samen bereik je meer, 1 + 1 = dus meer dan 2. Bij elk project zoekt Sandra de juiste mensen met de nodige specialisaties, passend bij de wensen van de opdrachtgever en de uitdagingen binnen het project.

Ons netwerk bestaat uit de volgende expertises: bouwkundig ontwerpen, 3D visualisaties, bouwbiologie, interieurontwerpen, interieur styling, constructief advies, bouwkostenraming, binnenklimaat-advies, bouwhistorisch advies, groenadvies, bouwbegeleiding en zelfs een marktplaats-produkten-specialist wat bij circulair bouwen goed van pas komt. Ook zijn we bekend met diverse uitvoerende partijen, waaronder een aantal goede meubelmakers.

Sandra Risseeuw is ingeschreven in het Architectenregister en BNA lid.

Bekijk het linkedin profiel: