Wat doet SA DESIGN?

Ondersteuning bieden bij het realiseren van een maximaal circulair gebouw of een sfeervol gezond interieur

  • Voor een gezonde en sfeervolle binnenomgeving kunnen we het hele bouwproces begeleiden, van programma, ontwerp, werkbeschrijvingen (bestek) t/m de gehele inrichting. Andere mogelijkheid is: alleen een advies voor een gezond interieurontwerp in de vorm van tekeningen. Of een rapport met aanbevelingen voor een gezond binnenklimaat.
  • Een werkomschrijving (tekeningen/bestek) voor een goed gezond interieur
  • Een werkomschrijving (tekeningen/bestek) voor een circulair bouwproces
  • Praktische adviezen of begeleiding bij circulair en duurzaam bouwen. Hiertoe kunnen wij het gehele circulaire bouwtraject begeleiden, of het ontwerp een circulair tintje geven. Daarnaast kunnen wij u adviseren over aandachtspunten bij circulair bouwen, C2C (Cradle to Cradle), Turntoo, ‘WELL building’, Madaster, het materialenpaspoort, rode zonnepanelen en energiezuinigheid.
  • Een ‘frisselucht-meting’ (middels speciale meetapparatuur)
  • Een analyse ‘gezond gebouw’ met praktische oplossingen (van ééndags screening to uitgebreid onderzoek)
  • Passende onafhankelijke oplossingen voor gebruiksvriendelijke en gezonde klimaatinstallaties, in de vorm van een beknopt vrijblijvend rapport.
  • 3D voorstellen voor ruimtelijke oplossingen in grote en kleinere openbare ruimtes, bijvoorbeeld een plein op de Zuidas of een Aula in een schoolgebouw.

‘Wij gaan circulair’ Kijk voor het hele manifest op ‘circulair bouwen’

‘Ook voor een eenmalig onafhankelijk advies of een second opinion betreffende uw bouwplannen voor een schoolgebouw, onderwijsinstelling of kantoorgebouw kunt u contact opnemen.’


Visie: Form follows feeling

Wat een gebouw succesvol maakt, hangt vooral af van het gevoel dat een gebouw ons geeft.

Dit ‘gevoel’ van een gebouw wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals de eerste indruk van de gehele ruimte (dus hoe het is ingericht, aangekleed en verlicht), het praktisch functioneren, de gebruiksvriendelijkheid en de tastbaarheid (hoe voelen materialen aan). Onzichtbaar, maar net zo belangrijk is ook het binnenklimaat: de vochtbalans, de luchttemperatuur en de luchtreinheid. De binnenlucht is namelijk van grote invloed op onze gezondheid en produktiviteit. Daarom moeten we voorkomen dat de binnenlucht niet teveel fijnstof en schadelijke vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde bevat. En natuurlijk moet er genoeg zuurstof zijn en niet teveel CO2 en het moet niet te warm of te koud zijn.

Bij oudere schoolgebouwen waar diverse verbouwingen hebben plaats gevonden is de binnenluchtkwaliteit vaak niet optimaal. Graag bieden we praktische onafhankelijke oplossingsrichtingen zodat leerlingen en docenten weer beter kunnen leren en werken.

Een ‘good feeling’, in de breedste zin, is dus waar wij voor gaan! Klik op de volgende link voor voorbeelden van ‘gezonde interieurs‘.

Uw werkplek, schoolgebouw of leefomgeving wordt de beste plek om te zijn, een plek waar men trots op is en die zijn waarde behoudt.

Wie is SA DESIGN?

Een innovatief netwerkkantoor

In 1998 heeft Ir. Sandra Risseeuw ‘SA DESIGN architectuur’ opgericht, in Amsterdam. De ambitie is om meer gebouwen te realiseren die met name gezond van binnen zijn en met het oog op de toekomst, circulair en toekomstbestendig zijn gebouwd.

Sandra werkt zelfstandig en in samenwerking met een gespecialiseerd team. Elke opdrachtgever, elke locatie en elk gebouw is anders. Daarom wordt per project het beste passende team ingezet.

Het netwerk van SA DESIGN bestaat uit diverse expertises, waaronder: een bouwkostendeskundige, een constructeur, een bouwhistoricus, een interieurstyliste, een bouwbegeleider, een bestekschrijver, diverse meubelmakers, groenspecialisten en een Marktplaatsexpert wat bij circulaire projecten goed van pas komt.

Sandra Risseeuw is ingeschreven in het Architectenregister en BNA lid.

Bekijk het linkedin profiel: