Wat doet SA DESIGN?

Een gezond interieur, eventueel ook circulair en sfeervol, is waar u mij voor kunt vragen.

Wilt u graag werken, wonen of leren in een gezond interieur? Ik help u graag met het onderzoeken van de mogelijkheden en het verbeelden van gezonde oplossingen. Ook voor het ‘Coronaveiliger’ maken en meten van de luchtkwaliteit kunt u bij mij en mijn collega’s terecht.

Wenst u ook een circulaire omgeving? Ik kan u helpen met zeer praktische adviezen, ontstaan door eigen ervaring bij diverse projecten. Van circulaire meubels tot circulaire bouwmethodieken.

Projecten waar ik aan werk (= onderzoeken, uitzoeken, ontwerpen, verbeelden, technisch tekenen en berekenen, verslagleggen, onderwijzen):
– Healthy Offices, circular interiors
– Gezonde en inspirerende onderwijsomgevingen, lagere- en middelbare scholen, goed werkende leerpleinen
– Uitdagende interieurs die binnen gezonder zijn dan buiten
– Circulaire en/of gezonde werkmethodieken en werkomschrijvingen op maat 


‘Wij gaan circulair’ Kijk voor het hele manifest op ‘circulair bouwen’

‘Ook voor een eenmalig onafhankelijk advies of een second opinion betreffende uw bouwplannen voor een schoolgebouw, onderwijsinstelling of kantoorgebouw kunt u contact opnemen.’


Visie: Form follows feeling

Wat een gebouw succesvol maakt, hangt vooral af van het gevoel dat een gebouw ons geeft.

Dit ‘gevoel’ van een gebouw wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals de eerste indruk van de gehele ruimte (dus hoe het is ingericht, aangekleed en verlicht), het praktisch functioneren, de gebruiksvriendelijkheid en de tastbaarheid (hoe voelen materialen aan). Onzichtbaar, maar net zo belangrijk is ook het binnenklimaat: de vochtbalans, de luchttemperatuur en de luchtreinheid. De binnenlucht is namelijk van grote invloed op onze gezondheid en produktiviteit. Daarom moeten we voorkomen dat de binnenlucht niet teveel fijnstof en schadelijke vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde bevat. En natuurlijk moet er genoeg zuurstof zijn en niet teveel CO2 en het moet niet te warm of te koud zijn.

Bij oudere schoolgebouwen waar diverse verbouwingen hebben plaats gevonden is de binnenluchtkwaliteit vaak niet optimaal. Graag bieden we praktische onafhankelijke oplossingsrichtingen zodat leerlingen en docenten weer beter kunnen leren en werken.

Een ‘good feeling’, in de breedste zin, is dus waar wij voor gaan! Klik op de volgende link voor voorbeelden van ‘gezonde interieurs‘.

Uw werkplek, schoolgebouw of leefomgeving wordt de beste plek om te zijn, een plek waar men trots op is en die zijn waarde behoudt.

Wie is SA DESIGN?

Een innovatief netwerkkantoor

In 1998 heeft Ir. Sandra Risseeuw ‘SA DESIGN architectuur’ opgericht, in Amsterdam. De ambitie is om meer gebouwen te realiseren die met name gezond van binnen zijn en met het oog op de toekomst, circulair en toekomstbestendig zijn gebouwd.

Sandra werkt zelfstandig en in samenwerking met een gespecialiseerd team. Elke opdrachtgever, elke locatie en elk gebouw is anders. Daarom wordt per project het best passende team ingezet.

Het netwerk van SA DESIGN bestaat uit diverse expertises, waaronder: een bouwkostendeskundige, een constructeur, een bouwhistoricus, interieurstylistes, een bouwbegeleider, een bestekschrijver, diverse meubelmakers, groenspecialisten en een Marktplaatsexpert wat bij circulaire projecten goed van pas komt.

Sandra Risseeuw is ingeschreven in het Architectenregister en BNA lid.

Bekijk het linkedin profiel: