Casa Circular 3.0 uitbreiding

Circulaire uitbreiding met een all-in-one ‘tent-kamer’

Casa Circular is een zomerhuis, maar ook een demonstratieproject en experiment voor gezond, circulair en toegankelijk bouwen. De uitbreiding van Casa Circular is in 2020 opgeleverd. Fase 1 betrof de verbouwing, bekijk de foto’s op Casa Circular 3.0 Fase 1

Casa Circular 3.0 staat voor:

  1. Gezond van binnen
  2. Circulair gebouwd
  3. Toekomstbestendig

Casa Circular moest vooral gezond van binnen worden. In een gezond binnenklimaat presteren mensen optimaal en men kan er ook beter ontspannen. Het ventilatiesysteem, de akoestiek, het licht en de materialen moesten aan strenge eisen voldoen om bij te dragen aan een gezond interieur.  

Ook het stimuleren van beweging, contact met groen en een rookvrije zone horen hierbij. De richtlijnen van de Well Building Standard zijn hier op nageslagen. Omdat er nog geen Well Building Standard voor zomerhuizen bestond, kon er (nog) geen WELL label aan dit project gegeven worden.

Wel is Casa Circular maximaal gezond uitgevoerd. Zo zijn alle materialen vrij van formaldehyde en andere ongezonde stoffen. De vochtregulatie is optimaal (o.a. door de dampopen constructie en leemstuc), tafelbladen en aanrecht zijn zeer hygiënisch en de tegelvloeren met holle plinten zijn goed schoon te maken en comfortabel. Stille ventilatieboxen met vocht- en CO2sensoren gaan alleen aan als er mensen zijn en zorgen dat vuile of vochtige lucht automatisch wordt afgevoerd, waardoor er weer verse lucht binnenkomt.