Het oude koetshuis stond op instorten… Nu is het een sfeervolle woning geworden vanwaar je de omgeving prachtig ervaart. De raampartijen zijn subtiel aangepast. Het rode leemstuc aan de binnenzijde contrasteert vriendelijk met de groene bosrijke omgeving.
De feniks van mozaik, aan de gevel, staat symbool voor ‘het uit de as herrijzen’ van het bijna ingestorte pand.
Biobased, circulair en energiebewust
Het koetshuis is uitgerust met moderne installaties (o.a. een warmtepomp en vraaggestuurde ventilatie). Verder is flink geisoleerd, met biobased (houtvezelwol) en circulaire materialen (cellulose). De dikke leemstuclaag op de wanden draagt bij aan de vochtregulatie, wat belangrijk is in dit klimaat.
Er zijn diverse circulaire onderdelen toegepast (zoek ze!): lampen, keukenkasten, houten panelen, hergebruikte groene tapijttegels van Wae, stukken boom, een deur als hoofdeinde bij het bed, wastafel, badkamerkast, etc
Leuk is dat elk circulair element een eigen verhaal en connectie heeft met de plek. Zo is buiten het terras voorzien van re used IJsselsteentjes, want de IJssel is niet ver van dit project gelegen. En de lege drankflessen die de grens vormen tussen gras en grind, zijn op deze manier door een eerdere eigenaar ook toegepast, maar dan met jeneverflessen, daar hield hij/zij blijkbaar meer van.