Hoe richt je een kantoor tijdens Corona zo gezond en circulair mogelijk in?
Een voordeel van circulair bouwen is dat levertijden geen probleem zijn. De massief houten deur is een oude jaren ’30 deur, gered van de sloop. Ook een stalen pui met enkel glas is niet weggegooid maar een nieuwe binnenwand geworden. Geen gesleep met metal stud en gipsplaten dus, maar een kant en klare wand in één dag erin gezet.
Qua gezondheid is er ten eerste een doordacht ventilatieplan gemaakt, dat reageert op het gebruik. Ten tweede is er voor gezorgd dat er geen vervuilende bronnen in het interieur aanwezig zijn. Zo zijn mdf, spaanplaat en giftige lijm vermeden.
De akoestiek en geluidwering kreeg ook veel aandacht. Onder een betegelde vloer hebben we een circulaire geluidsisolerende verende laag kunnen aanbrengen van 2 cm dik, zodat de onderburen geen overlast zullen krijgen. Verder is er tapijt toegepast op nog een extra dempende laag. Het tapijt is trouwens een prachtig circulair experiment: het bestaat uit tapijtresten die in geometrische vormen zijn gesneden. Het fijne is dat je de tegels makkelijk kan uitnemen en vervangen. En, in de toekomst kan de hele vloer mee, want hij zit niet vastgelijmd.
Voor het schilderwerk is gebruik gemaakt van diverse soorten ‘biologische / duurzame / gezonde verf. Er zijn diverse soorten uitgeprobeerd wat veel nieuwe inzichten gaf.