ZORGEN  
       
  Tandheelkundig centrum te Amsterdam
 
  Medisch centrum te Amsterdam Zuid  
  Huisartsenpraktijk te Amstelveen  
  Tandartsenpraktijk te Alkmaar  
  Fysiotherapiepraktijk te Amsterdam Zuid  
       
       
  Tandheelkundig Centrum Amsterdam Noord

Een electronica/witgoed-woonwinkelpand is getransformeerd naar een tandheel­kundig centrum van ongeveer 260 m2 en een appartement.
Het tandheelkundig centrum bevat o.a.:
6 behandelruimtes, een ontvangstruimte, laboratorium, baliemeubel en een 'poetshoek'. Veel aandacht is besteed aan de houten afwerkingen met RVS details.

SA DESIGN maakte het ontwerp voor de renovatie en verbouwing, met daarbij het meubelontwerp voor de balie, de bar en de 'poetshoek'. Ook deed zij het toezicht tijdens de bouw en de coŲrdinatie tussen partijen tot aan de feestelijke opening. Bepalend voor het ontwerp van de praktijk waren de wensen van de opdrachtgevers (een tandarts en een tandprotheticus) en de mogelijkheden en kwaliteiten van het bestaande pand in een zijstraat van de pittoreske Nieuwendammerdijk.

Nautisch karakter
Omdat het Tandheelkundig Centrum vlakbij een jachthaven is gelegen en de opdrachtgevers iets met water hebben, heeft het gebouw een nautisch tintje gekregen. Ronde ramen zijn geplaatst in de zijgevel en in enkele binnendeuren. Veel houten afwerkingen zijn toegepast en er is gekozen voor een blauwgrijze vloer.

Water en vuur
De nieuwe praktijk heeft een moderne uitstraling gekregen, die past bij de moderne technieken die de tandartsen en tandprotheticus in hun vakgebied gebruiken. Maar, een koele al te zakelijke sfeer moest het niet worden. Daarom is er met houten details, goed kleurgebruik en comfortabel meubilair een warme vriendelijke sfeer gecreŽerd. Bijzonder zijn ook het aquarium, de open haard en voor de bezoekers een bar om de krant aan te lezen.

Lekker werken
In samenwerking met beide opdracht­gevers, leveranciers van tandheelkundige apparatuur, installateurs en een constructeur is een goed en prettig werkklimaat gecreŽerd.
Centrale uitgangspunten hierbij vormden de logistiek van het werkproces, de looplijnen, ergonomische behandel­plekken, geluidisolatie, stralingshygiŽne en een aangename klimaatbeheersing. Samen met een zorgvuldige vormgeving zorgen voornoemde aspecten ervoor dat er 'lekker gewerkt' kan worden. Zie ook het artikel genaamd 'lekker werken in een goed binnenklimaat' dat gepubliceerd is in "Het Nederlands Tandartsenblad" op 29 november 2002.

Gouden kies
De gevelbedrukking is ook door SA DESIGN ontworpen.
Dit zorgde voor niet te veel zicht naar binnen, maar wel licht van buiten naar binnen. Zie de foto: een raster van kiezen met af en toe een gekleurde kies en natuurlijk een gouden kies!

Reacties
In het gebruik wordt de praktijk hoog gewaardeerd door zowel de opdracht­gevers, de werknemers als de bezoekers.
De tandartsenpraktijk is in verschillende bladen beschreven, zie 'publicaties".